Opazovanje živali

Avtor prispevka : Metka Štravs, objavljeno 18.02.2020 15:37:46
KATEGORIJA:
Biotska raznovrstnost
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Vrtec, Zgodnje naravoslovje, Živali
POVZETEK:

Z otroki radi opazujemo živa bitja, ki jih srečamo na potepanjih v naravo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Naša enota vrtca leži ob robu naselja, od koder nas pot zelo velikokrat ponese v naravo, ki nas obdaja. Zelo radi se gibamo po naravnem terenu, ob tem pa opazujemo živo in neživo naravo.

Živali v naravi pritegnejo zelo veliko pozornosti naših malčkov. Prav zato se večkrat odpravimo v naravo tudi z namenom opazovanja, takrat vzamemo sabo raziskovalni kovček v katerem imamo spravljene lupe, manjše opazovalnice, pincete, kapalke,..., večkrat pa opazujemo tudi živali, ki jih srečamo naključno.

Med našim raziskovanjem narave opazujemo vse vrste živali. V tem letu smo si z otroki pobliže ogledali deževnike, saj jih na novi cesti pri parkirišču vrtca ob deževnih dneh leze stotine. Ob vrbi blizu šole smo našli gosenico vrbovega izvrtača, o kateri smo se vsi skupaj poučili. Na travniku smo ujeli črička, ki se nam je med opazovanjem tudi večkrat oglasil. Na metulju lastovičarju smo občudovali barve in vzorce. Opazovali smo tudi polže, naredili polžje dirke, pri polžih so otroci ugotovili, da imajo vsi hiške zavite v isto smer in to, da niso tako počasni kot so predvidevali. Opazovali smo tudi bogomolko, ki se je trdno oprijemala naših oblačil. Da močerad tudi plava po vodi smo vsi skupaj opazovali med raziskovanjem ob gozdnem potoku. V gozdu smo se ob ostankih rogovja pogovarjali o minljivosti vseh živih bitij, tudi živali.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji