Narava okoli vas

Avtor prispevka : Lidija Šajn, objavljeno 18.02.2020 15:38:49
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Okolica šole, Osnovna šola, Ekosistem
POVZETEK:

V tednu otroka so učenci pod. bivanja vsak dan izdelovali maketo, na kateri so predstavili posebne elemente naravne krajine. Izpostavili so Radensko polje z ogroženimi žabami, zaščiteno sibirsko peruniko in s tremi vodotoki (Šico, Dobravko in Zelenko), osamelec Kopanj in nikoli presahli studenček.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V okviru VSESLOVENSKEGA DNEVA HABITATA 2019, ki bo potekal v okviru Meseca prostora v organizaciji Centra arhitekture Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo, so učenci PB na PŠ Kopanj sodelovali na natečaju Narava okoli nas.

Organizacija združenih narodov je prvi ponedeljek v oktobru proglasila za Svetovni dan habitata, ki se praznuje že od leta 1985. Posvečen je človekovim naseljem in osnovni pravici ljudi do primernega bivališča.

V tednu otroka so tako učenci pod. bivanja vsak dan izdelovali maketo, na kateri so predstavili posebne elemente naravne krajine. Izpostavili so Radensko polje z ogroženimi žabami, zaščiteno sibirsko peruniko in s tremi vodotoki (Šico, Dobravko in Zelenko), osamelec Kopanj s številnimi drevesi in nikoli presahli studenček.

Glede na to, da so učenci upoštevali kriterije komisije – bili izvirni, izkazali domišljijo, upoštevali tematsko ustreznost in nalogo izvedli tehnično kakovostno, lahko upajo na katero izmed nagrad. Vsekakor pa ne bo odveč, če zanje vsi skupaj držimo pesti.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji