Učenci so najprej spoznavali zelišča in njihovo pogosto
uporabo v kuhinji in bili zelo radovedni. Vsak učenec si je nato izbral zelišče
in ga spoznaval s čutili.
Nekatere
učence je pri izbiri očarala barva zelišča. Skoraj vsem učencem je bil vonj
njihovega zelišča prijeten. Vsa zelišča je ga. Sabina Grošelj zmlela in
pripravila zeliščno sol. Učenci so bili začudeni, da je kljub veliki količini
zelišč nastalo malo zeliščne soli. S pomočjo zeliščne soli so učenci naredili
zeliščno maslo in zeliščni namaz s skuto.
Tako so imeli učenci za malico kruh z zeliščnim namazom, grisin z zeliščno skuto in žajbljev sok.
Večina učencev je bila nad zdravo malico navdušena, le dvema učenkama okus zelišč ni ustezal.
Čas je kar prehitro minil. Zeliščarko go. Sabino Grošelj je razveselila radovednost in veselje naših mlajših učencev. Učenci so odhajali navdušeni nad delavnico in ponosni, da znajo pripraviti dober zeliščni namaz in upam, da ga bodo pripravili tudi doma.