Opazovanje drevesa

Avtor prispevka : Karmen Planinc, objavljeno 19.05.2020 21:44:42
KATEGORIJA:
Biotska raznovrstnost
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Osnovna šola, Gibanje, Raziskovanje, Učno okolje, Zgodnje naravoslovje
POVZETEK:

Z raziskovalno nalogo Moje drevo, ki smo jo izvedli z učenci 2. razreda, smo si zadali cilj, da bomo v lipovem parku v bližini naše šole opazovali izbrano drevo - lipa skozi vse štiri letne čase. Učenci so skozi celotno šolsko leto v paru sproti beležile rezultate.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Z raziskovalno nalogo so se učenci 2. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič srečali že v mesecu oktobru, ko smo že dobro zakorakali v novo šolsko leto. Pri uri spoznavanja okolja smo se odpravili v bližnji park - lipov park in učencem predstavili celoletno nalogo. Vsak učenec je dobil svojo knjižico z nalogami, sami pa so se razporedili v pare in se podali v raziskovanje.

 

Najprej so izmed številnih lipovih dreves, našli svoje drevo in ga poimenovali. Nato je sledilo opazovanje. Učenci so opazovali rastline okoli drevesa, na drevesu, opazovali drobne živali na ali ob drevesu, merili, risali ... Na vse mogoče načine so čim bolj podrobno spoznavali biotsko raznovrstnost, ki ga ponuja bližnji park. Na podlagi raziskovanja in opazovanja so tudi likovno ustvarjali s pomočjo listov drevesa, ki so si ga izbrali.

 

Učenci so v raziskovanju uživali, preživljali so kvalitetne ure spoznavanja okolja in športa v naravi, na svežem zraku, se gibali in bili zelo aktivni. Pri tem pa so se naučili veliko novega, predvsem pa so se urili v natančnem opazovanju in zapisovanju svojih ugotovitev. Dejavnost je bila zanimiva, saj so se pokazale številne spremembe drevesa v različnih letnih časih.


Galerija

Priloge

Komentarji