Eko dan

Avtor prispevka : Tjaša Janežič, objavljeno 16.05.2020 20:16:22
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki
POVZETEK:

Ob letošnjem svetovnem dnevu zemlje, so si učenci ogledali video vsebine povezane s skrbjo za okolje, v nadaljevanju pa so iz odpadnih materialov izdelali nove uporabne izdelke. S tem so dokazali, da lahko potencialni odpadki postanejo ponovno uporabni.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učitelji razredne stopnje OŠ Franceta Bevka Ljubljana smo na svetovni dan zemlje, 22. 4. 2020, za učence načrtovali dan dejavnosti – EKO DAN. Zaradi izrednih razmer, ki so nam preprečile, da bi ta dan izvedli v šoli, so učenci načrtovane aktivnosti izvedli doma.


POTEK DNEVA DEJAVNOSTI

V uvodnem delu so si učenci ogledali lutkovno predstavo Vidkova srajčica, ob kateri so razmišljali o tem, kako so si včasih ljudje oblačila in ostale predmete v veliki meri izdelovali sami, zaradi česar niso imeli težav s kopičenjem odpadkov. Ob video vsebini z naslovom "Lepši svet – odpadki" so v nadaljevanju spoznali načine, s katerimi lahko tudi sami pripomorejo k čistejšemu okolju in iskali odpadno embalažo in druge materiale, ki jih lahko ponovno uporabijo. Glede na odpadne materiale, ki so jih imeli na razpolago doma, so se nato sami odločili, kaj bodo izdelali. Iz materialov, ki bi hitro postali odpadki, so tako izdelali denarnice, vrečke za večkratno uporabo, stojala za pisala, različne družabne igre ipd.


Učenci so dokazali, da lahko s ponovno uporabo določene »odpadne« embalaže in drugih odpadnih materialov izdelamo uporabne nove izdelke.

 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji