Ustvarjanje iz odpadnega materiala

Avtor prispevka : Snježana Rajaković, objavljeno 16.05.2020 18:07:41
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Recikliranje, Ustvarjalnost, Ustvarjanje
POVZETEK:

V času pandemije je bilo delo na daljavo kar velik izziv. Tudi v tem času smo razmišljali, kako uporabiti odpadni material, ki se nam kopiči doma. Pri LUM smo zato, oblikovali lutko in obraz iz odpadnih materialov.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učenci 3. razreda OŠ Anice Černejeve Makole so izjemo zagnano delali šolo na daljavo. Tako smo se lotili ustvarjanja pri LUM.

Dve uri LUM-a smo namenili ustvarjanju lutk iz različnih odpadnih materialov - blaga, papirja, vrvic, trakov, kartona,... Pri tej uri smo si pogledali tudi, kaj sploh lutka je in kakšne vrst lutk poznamo. Navodila so bila v spletni učilnici in kanalu. Postavili smo si kriterije za ocenjevanje, saj je bil ta izdelek je tudi ocenjen. 

Drugi dve uri LUM-a (v naslednjem tednu) pa so ustvarjali zanimive obraze iz odpadne embalaže, kartona. Navodila za delo so imeli v spletni učilnici in v kanalu.

Namen ur LUM je bil ponoviti znanje o recikliranju in ustvarjanje iz odpadnega materiala. Pri tem naj bi bili kreativni, izvirni in ustvarjalni. 

Med seboj smo komunicirali preko kanala. Pri samem delu učenci niso potrebovali pomoči. Navodila so bila podana, priloženo je bilo tudi slikovno gradivo.

Odgovorili so tudi  na vprašanji: Kako ti je šlo? Pri čem si bil uspešen? Kaj moraš popraviti? 


Zapisala: Snježana Rajaković 

Priloge

# Ime datoteke
1 USTVARJAMO.docx

Komentarji