Ekobranje za ekoživljenje: Pravljična delavnica

Avtor prispevka : Marjetka Širec, objavljeno 28.05.2020 21:20:43
KATEGORIJA:
Voda
KLJUČNE BESEDE:
Voda, Delavnica, Osnovna šola, Srednja šola, Ekobranje, Literatura, Dobra praksa, Učni pripomoček, Učno okolje, Ustvarjanje
POVZETEK:

V okviru projekta Ekobranje smo v goste povabili učence 2. raz. OŠ. Dijakinje so jim prebrale pravljico Kraljestvo vrelcev. Otroci so zbrano poslušali, debatirali in nato narisali vsak svojo risbico. Dijaki so otroke postregli z zdravo sladico, ki so jo sami pripravili.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ekobranje za ekoživljenje: Pravljična delavnica

V sredo, 23. oktobra 2019, so nas obiskali učenci 2. razredov OŠ Kajetana Koviča Radenci. Sprejeli smo jih v učilnici strežbe, kjer so jim dijakinje 1.Ta razreda (Simona Kranjec, Anja Šebjan in Ines Tratnjek) prebrale pravljico Jasne Branke Staman: Kraljestvo vrelcev.  Otroci so zelo zbrano poslušali in nato narisali vsak svojo risbico. Na njih so oživeli škrati, švigale so strele, toča je mlatila po poljih, mineralna voda se je penila v izvirih. 


Ko so se učenci po poslušanju in risanju že pošteno utrudili, so se okrepčali s pecivom in čajem, ki so ga pripravili in postregli naši dijaki s strokovnimi učitelji. Pecivo so pripravili iz jabolk, buč, medu, mleka in mineralne vode – vodilnih produktov projekta Flagship products, ki ga izvajamo na SŠGT Radenci.

                                                                                                                                      Mentorica: Tanja Škrilec Švegl

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji