Tudi letos bomo pili domači čaj

Avtor prispevka : Petra Rome, objavljeno 28.05.2020 20:03:56
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje
POVZETEK:

V preteklem letu smo v okolici šole zasadili zdravilna zelišča. Med aktivnim odmorom smo jih opazovali in se učili o njihovi uporabi. Vmes pa smo jih še porezali in posušili za čaj.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Te dni so se v šolo vrnili skoraj vsi naši učenci. Pomlad se je razbohotila v vsej svoji lepoti. Pretekli teden je zapadlo ravno  prav padavin, da je namočilo zemljo in sonce daje  ravno prav toplote, da sta materina dušica ter ognjič začela cveteti. Tudi melisa in meta že poganjata zelene liste in prav je, da jih posušimo, da bomo tudi v prihodnjem letu uživali v domačem čaju. Še malo, pa bo tudi  lipa zacvetela. Že v jeseni smo rezali in sušili liste in cvetove in tako  pili domači čaj. Prav tako bomo storili tudi v pomladnem času, saj zelišča lepo uspevajo. 

Marca  smo z učenci v učilnici posejali baziliko in v lonček dali koščico ličija. V teh dneh pa sta oba že pokukala iz zemlje in liči nam prav lepo uspeva. Glede na to,  da liči ne uspeva pri nas, nas prav zanima koliko časa bo uspeval v posodi. Učenci ga bodo z zanimanjem spremljali in ugotavljali kako cveti in kakšni so njegovi listi.

22. april, dan Zemlje, je tisti dan, ko se naši Zemlji lahko še posebej poklonimo, se spomnimo, da smo le njen neznaten delček in da je njena ohranitev naša skupna prihodnost. Učimo se ljubiti in spoštovati naravo, kot ji pripada. Učimo se ji čuditi, jo ceniti, občudovati in spoštovati.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji