Kako dolgo se razkraja?

Avtor prispevka : Minja Mlakar, objavljeno 28.05.2020 11:46:52
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Raziskovanje
POVZETEK:

V okviru Eko krožka so učenke 5. r izdelale plakat z naslovom "Kako dolgo se razkraja?". Želela sem, da učenke same ugotovijo kako dolgo traja, da različni odpadki v naravi razpadejo, ter da jih njihove ugotovitve presunejo. Na ta način naslednjič dvakrat premislimo, preden odpadek odvržemo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V okviru Eko krožka so učence 5. r izdelale plakat z naslovom "Kako dolgo se razkraja?". Za izdelavo smo se odločili, da učence preseneti dolgo doba razgradnje različnih odpadkov, če jih odvržemo v naravo. Izdelava plakata je potekala v naslednjih fazah: 1. odločitev katere predmete bomo predstavile na plakatu. 2. raziskovanje kako dolgo se posamezni odpadki razkrajajo v naravi 3. razdelitev kdo bo prinesel v šolo kateri predmet 3. izdelava plakata.

Ko je bil plakat končan, smo ga izobesile na Eko oglasno tablo ob vhodu šole, da je osveščal vse učence in zaposlene v šoli.

Učenke so plakat izdelovale z veseljem, saj je bilo vključeno raziskovanje po internetu, same so lahko odločile katere odpadke bodo vključile in prinesle so lahko dejanski material od doma. Zelo so tudi bile ponosne, da so one izdelale izdelek, ki je pomagal pri osveščanju o pravilnem ravnanju z odpadki in ohranjanju narave, cele šole.


Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji