Lokalno pridelana hrana

Avtor prispevka : Laura Krajner Ploj, objavljeno 28.05.2020 19:57:53
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Zdravje in dobro počutje, Lokalna pridelava
POVZETEK:

Predstavitev domače, lokalno pridelane hrane.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Turistična kmetija Sirk stoji v neokrnjeni naravi v kraju Zgornja Velka in ponuja preproste jedi, kjer pečejo domače pecivo in postrežejo z odlično domačo hrano. Osnovni dejavnosti na kmetiji Sirk sta živinoreja in poljedelstvo. Na kmetiji so zaposleni štirje družinski člani. V živinoreji se v glavnem ukvarjajo s pridelavo mleka in prirastom bikov. V manjšem obsegu imajo tudi prašičerejo. Kmetija Sirk je ena izmed lokalnih ponudnikov hrane za šolske in vrtčevske obroke. Naše jedilnike obogatijo z domačim mlekom, maslom in salamami. V tednu od 11. do 15. novembra 2019 smo v vrtcu Sladki Vrh in Zgornja Velka izvajali dejavnosti v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka. Otrokovi starosti primerno smo otroke ozaveščali o pomenu zajtrka ter o pomenu domače, lokalno pridelane hrane. V oba naša vrtca smo povabili gospo Vesno Sirk, nosilko dejavnosti na njihovi kmetiji, ki je otrokom v tradicionalnem slovenskem oblačilu predstavila njihove domače izdelke, način pridelave in pomen za zdravje. S seboj je prinesla polno košaro domačih dobrot, otroci pa so lahko tudi poskusili domač ribezov sok. S kmetijo Sirk sodelujemo tudi z vsakoletnimi obiski otrok, kjer si lahko otroci v živo ogledajo živali, hleve, pašnike, delovne stroje in nekatere načine pridelave njihove ponudbe. Zmeraj nas sprejmejo zelo ljubeznivo, strokovno in odgovorno ter nas na koncu pogostijo še s svežimi dobrotami. 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji