Eko dan, 1. razred

Avtor prispevka : Natalija Fabec, objavljeno 02.06.2020 12:01:36
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Lokalna pridelava, Rastline, Recikliranje, Ustvarjalnost, Vrt, Vzgoja, Zgodnje naravoslovje
POVZETEK:

V času šolanja na daljavo smo za prvošolce pripravili eko dan. Učenci so iz odpadnih materialov izdelali uporaben izdelek in v lončke posejali različna semena ter opazovali in beležili razvoj rastlinic. Naučili so se sejati in vzgajati sadike ter obenem skrbeti za zdravo in čisto okolje.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V marcu je naše šolske dejavnosti v prvem razredu prekinila epidemija korona virusa. Hitro smo se morali prilagoditi novemu položaju in dneve dejavnosti, ki smo jih načrtovali ob začetku šolskega leta, izpeljati na daljavo. 

Pripravili smo navodila za izpeljavo naravoslovnega - eko dneva. Našim najmlajšim učencem in njihovim staršem smo jih posredovali po elektronski poti (priložena so v priponki). 

Doma so s pomočjo staršev ustvarjali različne uporabne predmete iz odpadlih materialov (iz odpadnih lončkov, tulcev, zamaškov in druge embalaže). Z veseljem so se prepustili domišljiji in ustvarjali. Nastali so zelo lepi in uporabni izdelki: vazice, hišice, držala za barvice, okrasni lončki, hranilniki, ipd.  Učenci so tako pokazali svoje spretnosti in znanje ter se naučili, da lahko tudi iz odpadlih materialov ustvarimo nekaj lepega in uporabnega.

V drugem delu dneva so spoznavali, kako sejemo oz.  vzgajamo rastline iz semen. Pripravili so si lonček in prst ter posejali seme, ga zalili in postavili na ustrezno mesto za razvoj.  Nestrpno so opazovali, kdaj bo pokukala mlada rastlinica in skrbno opazovali njen razvoj. Svoj lonček z rastlinico so narisali v zvezek in si sproti zapisovali, kako napreduje.

Pri pripravi naravoslovnega dneva nismo naleteli na večje težave. Nekateri starši niso imeli urejenega dostopa do spletne učilnice, vendar smo jim navodila poslali na druge načine, da so z otroki lahko opravili zastavljene naloge.

Vsi učenci 1. razreda so naravoslovni dan uspešno izpeljali. Bili so veseli, da lahko ustvarjajo in se učijo v praksi. Najbolj jih je navdušilo, ko so lahko opazovali, kako raste nova rastlinica, ki so jo posejali sami.


1.      

Galerija

Priloge

# Ime datoteke
1 Eko dan 1r.docx

Komentarji