Ozaveščanje ob svetovnem dnevu hrane

Avtor prispevka : Mateja Ivič ([email protected]), objavljeno 02.06.2020 12:07:46
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Delavnica, Osnovna šola, Lokalna pridelava, Ozaveščanje, Ustvarjalnost, Vzgoja
POVZETEK:

SVETOVNI DAN HRANE Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, smo tudi na OŠ POHORSKEGA ODREDA SLOVENSKA BISTRICA izvedli zanimivo delavnico, na kateri smo izdelali opozorilne table, s katerimi smo ozaveščali na pozitiven odnos do hrane.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

SVETOVNI DAN HRANE

Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, smo tudi na OŠ POHORSKEGA ODREDA SLOVENSKA BISTRICA izvedli dejavnosti s ciljem opominjati na to, da so naša dejanja naša prihodnost in da je svet brez lakote mogoč, če bomo s hrano znali smotrno ravnati.

Odločili smo se za aktivne korake v smeri ozaveščanja, in sicer tako, da smo pripravili ustvarjalno delavnico, na kateri so učenci izdelali opozorilne table, s katerimi so med odmori na hodniku šole in v jedilnici v času kosila ozaveščali na pozitiven odnos do hrane. Sprehodili smo se tudi skozi naše mesto in opozarjali mimoidoče. Table smo izdelali iz eko materialov in tako poskrbeli tudi za prijazen odnos do okolja. Naša šola dobro sodeluje s Kartonažo Slovenska Bistrica, ki nam vedno pomaga pri dobavi materiala, da lahko naši učenci odpadni karton ustvarjalno uporabijo. 

Želimo si, da bi tudi v prihodnjih letih bil dan hrane spodbuda za vse nas, da bomo z njo spoštljivo ravnali. Z malimi koraki lahko dosežemo velike spremembe.

 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji