Eko vrt

Avtor prispevka : Sašo Hovnik ([email protected]), objavljeno 29.12.2020 10:25:14
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Okolica šole
POVZETEK:

EKO ŠOLSKI VRT Šolski vrt Osnovne šole Starše predstavlja del učilnice na prostem. Tako lahko veliko vsebin pouka učenci usvojijo na praktičen način, hkrati pa preživijo veliko časa na prostem.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

EKO ŠOLSKI VRT

Šolski vrt Osnovne šole Starše predstavlja del učilnice na prostem. Tako lahko veliko vsebin pouka učenci usvojijo na praktičen način, hkrati pa preživijo veliko časa na prostem.

Že zgodaj jeseni smo se v okviru projekta Eko šolski vrt lotili priprave zemlje na počitek. Pobrali smo pridelke, učencem prikazali, kako se pripravlja kompost ter posejali nekaj rastlin za pomlad. Iz pobranih pridelkov smo pripravili tudi zelenjavno juho. Na tak način učencem privzgajamo delovne navade, jih učimo osnov vrtnarjenja in jih poučujemo o virih prehrane. Učencem želimo privzgojiti pozitiven odnos do narave in do okolja. Učenci zelo radi odhajajo na vrt, opazujejo spremembe v naravi v različnih letnih časih, opazujejo rast pridelkov. Prav tako jim preživljanje časa na vrtu omogoča spoznavanje različnih vrst živali, ki jih najdemo na vrtu.

V tem času smo šolski vrt pripravili tudi za pridelke, ki jih bomo lahko okušali v jesenskem času. Ponovno smo pripravili grede, s pomočjo učencev dodali in presejali kompostno zemljo ter posadili nekaj rastlin. 

Praktičen način učenja s pomočjo vrta ima pozitiven vpliv na učence, saj je njegov namen trajnosten in učence vzgaja za življenje. 

Na tak način učenci preživijo več prostega časa v naravi in postanejo olj povezani z njo.


Jasna Vinko

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji