Ustvarjamo iz odpadkov

Avtor prispevka : Nena Tomelj Bobnar ([email protected]), objavljeno 22.12.2020 15:45:03
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Učni pripomoček, Ustvarjanje
POVZETEK:

Učenci so med letom skrbno zbirali določene odpadke (pokrovčke, plastične lončke in plastenke), ki so jih nato uporabili za izdelavo okrasnih predmetov in za izdelavo učnega pripomočka.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učenci celo leto ločujejo odpadke in jih odnašajo na ekološki otok za šolo. Letos pa smo se odločili, da bomo pokrovčke, plastične lončke in plastenke zbirali ter iz njih ustvarjali.

Iz pokrovčkov so učenci izdelali slike. Najprej so na tršo podlago razvrstili pokrovčke v izbrani motiv, jih prilepili, nato pa podrobnosti naslikali z vodenimi barvami ali narisali z voščenkami.

Plastične lončke smo uporabili za izdelavo vazic. Lončke smo z lepilom za les oblepili z ostanki volne. Nastale so barvite vazice, vanje pa smo dali iz papirja izdelane tulipane.

Iz pokrovčkov in zgornjih delov plastenk smo izdelali učni pripomoček za utrjevanje prvih glasov v besedi, za utrjevanje črk in za učenje abecede. Učenci so trši karton in pokrovčke prebarvali z belo barvo. Izrezali so sličice in jih glede na prvi glas na podlago nalepili po abecedi. Učiteljica je plastenkam odrezala zgornje dele z navojem, učenci pa so jih nalepili na podlago. Potrebno je bilo le še napisati črke na pokrovčke in učni pripomoček je izdelan.

Učenci so spoznali, da lahko odpadke uporabijo in izdelajo uporabni ali okrasni predmet ter učni pripomoček.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji