Eko teden v vrtcu Most na Soči

Avtor prispevka : Irena Kovačič ([email protected]), objavljeno 04.05.2021 01:32:13
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ohranjanje našega sveta
POVZETEK:

V vrtcu Most na Soči smo se odločili, da se ta teden posvetimo svoji Zemlji. Združili smo moči in jo pomagali očistiti ter jo pripraviti na prihajajočo pomlad.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Poskrbeli smo tudi za to, da ozaveščamo vse okrog nas, kako pravilno ločujejo svoje smeti in seveda varčujejo tako z vodo, kot tudi z električno energijo. Ob tem smo se veliko naučili, skozi najrazličnejše ekološke pravljice, ki so nas vedno znova in znova podučile o tem, kako pomembno je, da naravo ohranjamo čisto in zdravo, saj smo tudi mi del nje.
Vsaka izrabljena reč ali predmet še ne pomeni, da je že za odpis, to smo dokazali, ko smo starim, spranim in že malo poškodovanim majicam dodali novo življenje. Postale so zelo uporabne tekstilne vrečke, v katerih bomo na koncu šolskega leta vanje pravili vso svoje likovno ustvarjanje. Nikakor nismo mogli mimo zavržene hrane, ki jo je iz dneva v dan vse več. Zato smo tudi tu dokazali, da znamo ekološko ravnati, ves kruh, ki ga nismo zaužili smo shranili, ter ga odnesli kozam in jih razveselili z novim obrokom. Naučili smo se, da tudi pri hrani lahko varčujemo že tako, da vzamemo toliko kot pojemo, iz ostankov pa nahranimo še živali, ali naredimo kompost, kjer pridobivamo kvalitetno in s hranili polno zemljo. Presenetil nas je obisk Eko detektiva, ki je preveril vse varčevalne ukrepe v naši igralnici, če jih upoštevamo in se jih dosledno držimo. Pokukal je še v naše smeti, kjer je našel malo zmede, ki pa smo jo vsi skupaj hitro popravili in znova nekaj novega se iz tega naučili.

Na koncu pa smo vsi obljubili, da vedno za našo Zemljo bomo skrbeli in s tem ohranili naš svet.

 

Avtor prispevka , Brigita in Petra.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji