Reciklirana kuharija

Avtor prispevka : Tamara Sakovič (tamara.sakovic@gros-radgona.si), objavljeno 08.05.2021 18:35:35
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Osnovna šola
POVZETEK:

V okviru Ekošole in projekta Hrana ni za tjavendan, smo učenke 7. razreda naše osnovne šole sodelovale na natečaju Reciklirana Kuharija. Iz živil, ki jih nismo porabile v celoti oz. so nam ostale smo pripravile obrok po kmečko, koruznjačo in sendvič palačinke.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Danes živimo v času, ko je hrana v razvitem svetu enostavno dostopna, zato je problematika zavržene hrana vedno bolj aktualna. Ljudje po celem svetu letno zavržemo 1/3 hrane, ki je proizvedena z namenom, da jo pojemo. Vsak Slovenec je leta 2018 zavrgel okrog 68 kg hrane.

Ta hrana, namesto na krožnikih, pristane v smeteh in tako negativno vpliva na okolje. Količina hrane, ki konča v smeteh, bi lahko nahranila približno 4-krat več ljudi, kot je vseh ljudi, ki trenutno živijo v lakoti.

24. aprila 2021 obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane. Na naši šoli smo v ta namen izdelali plakat, na katerem najdete pametne nasvete za čim manj zavržkov hrane in primer dobre prakse.  

V okviru Ekošole in projekta Hrana ni za tjavendan, smo učenke 7. razreda naše osnovne šole sodelovale na natečaju Reciklirana Kuharija. Iz živil, ki jih nismo porabile v celoti oz. so nam ostale smo pripravile obrok po kmečko, koruznjačo in sendvič palačinke.

Pridruži se nam v boju proti zavrženi hrani tudi ti in si zapomni, da hrana ni odpadek!

Galerija

Priloge

Komentarji