Robotek narejen iz odpadne embalaže.

Avtor prispevka : Edita Vodan Šoštarič ([email protected]), objavljeno 09.05.2022 12:38:06
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ozaveščanje, Ustvarjalnost
POVZETEK:

Pri LUM smo ustvarili v 1. razredih "ROBOTA" izključno iz odpadnega materiala. Ogledali so si moj izdelek in se lotili postopka.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Veliko učencev je želelo pri pouku ustvarjati z odpadnim materialom, zato sem se odločila da bomo ustvarili robota iz škatel in ga opremili z različnimi odpadnimi materiali (škatle, škatlice, volna, rolo od papirnatih brisačk, gumbi, zamaški, trakci, plastenke,...). Učenci so spoznavali, da lahko na takšen način, da izdelujemo neko umetnino, porabimo odpadni material.

Tako lahko samo dobro prispevamo k zdravju vseh živih bitij in okolju.

Vsak je izbiral različne oblike odpadnega materiala. Lepil je z lesnim lepilom in na koncu če je želel tudi pobarval z temperami ali pa oblepili z barvnim kolažem.

Res pa, da je bilo posebno stanje virus korona in smo delali od doma, zato je učencem bilo težje pridobiti (dobre škarje, lesno lepilo). Nekateri učenci so bili sami doma, zato se tudi niso znašli dokler so prišli starši domov.

Učenci so drugače neizmerno uživali pri delu, ter veliko stvari našli doma, ki bi jih vrgli na smetišče. Uporabili so ta material za ustvarjanje. Na zoomu smo se o teh stvareh tudi pogovorili. Učencem sem v spletno učilnico dala primer robota, ki sem ga sama izdelala doma.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji