Elektročnik

Avtor prispevka : Simona Žiberna (info@ekosola.si), objavljeno 04.02.2019 21:54:30
KATEGORIJA:
Energija
KLJUČNE BESEDE:
Energija, Osnovna šola
POVZETEK:

Elektročnik predstavlja maketo hidroelektrarne, katero smo naredili iz odpadne embalaže in naravnih materialov. Ime Elektročnik je izpeljanka iz besed električni tok. grajen je iz dveh večjih odpadnih kartonskih škatel za čevlje ter iz 4 tulcev, ki predstavljajo nosilne stebre HE.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ustanova: OŠ Bršljin

Elektročnik predstavlja maketo hidroelektrarne, katero smo naredili iz odpadne embalaže in naravnih materialov. Ime Elektročnik je izpeljanka iz besed električni tok.
Zgrajen je iz dveh večjih odpadnih kartonskih škatel za čevlje ter iz 4 tulcev, ki predstavljajo nosilne stebre HE. Pod nosilnimi stebri teče reka, katero smo ponazorili z modro barvo.
Turbini delujeta skladno z višino vodnega padca. Izdelali smo jih iz plastičnih žličk za sladoled, slamic, manjših škatlic in stiroporja. Turbini s pomočjo grede poganjata generatorje, kateri se nahajajo v strojnici Elektročnika in so narejeni iz kartonskih črnih krogov, povezanih s slamicami in lesenimi palčkami. Nad strojnico se nahaja velika pisarna z večjim številom računalnikov,  namenjenih spremljanju pravilnega delovanja Elektročnika.
Okolica Elektročnika obsega večje parkirišče z električno črpalko, na kateri se polnijo električna vozila, tri transformatorje, premični daljnovod in bližnje naselje.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji