Testenine od predelave do krožnika

Avtor prispevka : Urška Babuder ([email protected]), objavljeno 14.02.2023 15:38:15
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Osnovna šola, Lokalna pridelava, Ozaveščanje, Dobra praksa, Raziskovanje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Osmošolci so ob projektu Vem zato odgovorno jem, ilustrirali knjižico z receptom od začetne pridelave in do končne predelave z obrokom testenin.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

 

Testenine od pridelave do predelave.

Osmošolci so pri urah likovne umetnosti ilustrirali v tehniki večbarvne monotipije postopke, ki so ključni za pripravo okusnih testenin.

Učenci so se med ustvarjalnim postopkom spoznavali s pomenom zdravih in naravnih pristopov predelave sestavin, iz katerih nastanejo testenine. Se spraševali o pomenu gensko predelane hrane, kakovosti mleka, gojenju kokoši in jajc ter drugih ključnih in pogosto spregledanih virov v krogu predelave hranljivih surovin.

V medsebojnem sodelovanju so se učenci razdelili v skupine in ilustrirali ključna področja: predelava osnovnih sestavin, priprava in izdelava testenin ter obrok z izbranim najljubšim receptom. Sestavili so ilustracije postopkov korak za korakom ter le te speli v unikatno knjigo. 

Domača kuhinja je svojevrsten atelje, kjer nastanejo kulinarične ideje in mojstrovine. V likovnem ateljeju je postala prava kuhinja ob spoznavanju grafične tehnike odtiskovanja, oblikovanja unikatne knjižice in skupinskega raziskovanja testenin, ki jih imamo radi  v najrazličnejših oblikah.

Projekt je bil uspešen saj je učence motiviral v poglobljeno raziskovanje, s pozitivnim socialnim sodelovanjem, izkustvenim učenjem in medpredmetnim ter vseživljenjskim učenjem. 

 

 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji