Trajnostna mobilnost

Avtor prispevka : Polona Šeme Mušič ([email protected]), objavljeno 08.06.2021 22:23:15
KATEGORIJA:
Trajnostna mobilnost
KLJUČNE BESEDE:
Trajnostna mobilnost, Okolica šole, Osnovna šola, Ozaveščanje
POVZETEK:

V šolskem letu 2020/21 smo se odločili, da bomo sodelovali pri projektu trajnostna mobilnost. Za projekt se je odločila prva triada. Učence smo spodbujali k prihodo v šolo na trajnostni način (peš, s kolesom, s šolskim prevozom...). Projekt je izredno motivacijski za učence .

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V šolskem letu 2020/21 smo se odločili, da bomo sodelovali pri projektu trajnostna mobilnost. Na naši podružnični šoli smo se odločili v 1., 2. razredu ter učenci podaljšanega bivanja v 3. razredu. V začetku meseca oktobra so učenci en teden prihajali v šolo na trajnostni način (peš, s kolesom, s šolskim kombijem, avtobusom).

V ta projekt je bila vključena celotna družina učencev, saj so se morali dobro organizirati, da so prilagodili svoje odhode v šolo, kajti to od njih zahteva več časa, saj so morali predvsem prvošolce spremljati do šole.

Dejavnosti v okviru tega projekta so narejene tako, da so motivacijske za otroke, predvsem za prvo triado. Kartice kokoške Rozi, plakat in igre imajo privlačne ilustracije, ki pritegnejo otroke. Po razredih smo si razdelili kartice kokoške Rozi, katere so učenci prejemali glede na to, kako so prihajali v šolo. Nekaterim učencem se je zdelo zelo zanimivo, da so ob drugačnih načinih prihodov v šolo dobili drugačno kartico, zato so nekateri tekmovali v tem, kdo bo imel čim več raznolikih kartic. Navdušeni so bili tudi nad snopiči, v katere so risali in izpolnjevali svoje prihode v šolo. Prejeli smo tudi didaktične igre, preko akterih so se učenci naučili, kako lahko vplivajo na bolj čisto okolje v katerem živijo. Kasneje smo to temo obravnavali tudi znotraj ur pouka za spoznavanje okolja, kjer smo se učili pravilnega prečkanja čez cesto, varne hoje po cesti in nato smo izdelali prometne znake, ki jih učenci vidijo na svoji poti v šolo. Ker jim je bilo to tako zelo všeč, smo se dogovorili, da bomo vse skupaj še enkrat ponovili ob koncu šolskega leta.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji