Kiparska (odpadni material) instalacija "Prijazen Energetko"

Avtor prispevka : Edita Vodan Šoštarič ([email protected]), objavljeno 08.06.2021 22:35:18
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Energija, Ohranjanje našega sveta, Ozaveščanje, Trajnostni razvoj, Ustvarjanje
POVZETEK:

Kiparska (odpadni material) instalacija "Prijazen Energetko". Ogledi po video različnih čistejših uporab energij. Tako so učenci razumeli, kaj bomo ustvarjali in na kakšen način. Dobili so idejo, avtomobil na elektriko, saj ne bo škodil v sem živim bitjem na sveto pri dihanju.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Učencem likovnega krožka so s svojim trudom in idejami izdelali iz odpadnega materiala kiparsko inštalacijo »PRIJAZEN ENERGETKO«. Tako smo z dobrim zgledom in sporočilom spodbudili tudi druge ljudi k učinkovitejšemu ravnanju z viri in energijo, ter odgovornemu ravnanju z okoljem.

Naše sporočilo se glasi »Prijazni Energetko varuje naše okolje, tako da ga napolnimo z elektriko na posebni električni postaji. Tako Energetko ne bo med vožnjo onesnaževal okolice in narave. Živa bitja bodo na ta način vdihovala svež in čist zrak, tako bo svet čistejši«

Z učenci smo spoznali, da z učinkovito rabo energije varujemo naše okolje in ustvarjamo lepši svet za nas in naše zanamce, ter vsa živa bitja. Vsak posameznik lahko s svojimi dejanji prispeva k učinkoviti rabi energije. Vsi smo odgovorni za energijo, ki jo porabimo, s tem pa tudi za varovanje našega okolja. Z učinkovito rabo energije prihranimo naravne vire in denar.

S tem delom smo si priborili 1. nagrado.

Tukaj je povezava do prispevka na OŠ Gornja Radgona

https://www.gros-radgona.si/2020/12/12/zmagovalci-likovnega-natecaja-trajnostna-energija-020-1-triade-smo-ucenci-likovnega-krozka-1-in-2-razredov/


Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji