Svetovni dan zdravja

Avtor prispevka : Marina Petakovič ([email protected]), objavljeno 26.04.2022 02:10:09
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe, Hrana, Zdravje in dobro počutje, Ohranjanje našega sveta, Vrtec, Gibanje, Načrtovanje, Ozaveščanje
POVZETEK:

V Vrtcu Ravne na Koroškem, enota Levi devžej, smo pripravili nabor različnih dejavnosti, s katerimi smo ozaveščali in spodbujali pomen zdravja – kako ga ohranjamo in krepimo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Svetovni dan zdravja obeležujemo vsako leto, in sicer 7. aprila. Dan je bil določen leta 1948, ob sprejetju in veljavi ustanovne listine Svetovne zdravstvene organizacije.

Tudi letos smo v enoti Levi devžej pripravili nabor različnih dejavnosti, s katerimi smo ozaveščali in spodbujali pomen zdravja – kako ga ohranjamo in krepimo. Z letošnjim sloganom: »Naš planet, naše zdravje« smo aktivnosti ob Svetovnem dnevu voda še nadgradili. Tema se nanaša na onesnaževanje našega planeta, zraka in vode, klimatskih sprememb, kar se odraža v negativnih posledicah na našem zdravju in nenazadnje na zdravju vseh živih bitij.

V posameznih oddelkih je v Krogih prijateljstva najprej potekal načrtovan pogovor, ki je otroke spodbujal k razmišljanju in podajanju predlogov, kako lahko sami poskrbimo za svoje zdravje, kaj lahko storimo za zdravje drugih in kako lahko vsak posameznik pripomore k tem. S poskusom Virusi in bacili smo otrokom podali izkušnjo, zakaj je pomembno temeljito umivanje rok z milom.

V avli enote smo pripravili razne didaktične materiale, s katerim smo otroke seznanjali o zdravem načinu življenja. Tam smo lahko prebirali različno literaturo o zdravju, najstarejši otroci pa so izdelali plakat, na katerega so nanizali veliko idej za ohranjanje zdravja.

Bivanje na svežem zraku je ena izmed ključnih smernic za naše zdravje, zato se je poslužujemo vsak dan. Ker je telesna aktivnost pomemben element našega zdravja, smo na platoju vrtca pripravili poligon. Otroci so preizkušali svoje telesne sposobnosti, premagovali ovire in si pridobivali nove spretnosti v naravnih oblikah gibanja: skoki v obroče, hoja po vrvi, tek med stožci, hoja po čutni poti…

Svetovni dan zdravja nas opomni na aktivnosti, ki pripomorejo k zdravem načinu življenja, vendar se moramo zavedati, da je zdravje naše bogastvo, zato ga je potrebno negovati vsak dan.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji