Z učenci smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja. Se seznanili z različnimi vrstami sadja in zelenjave. Iz sadja in zelenjave smo pripravili različne jedi (sadno-zelenjavne solate, sadno-zelenjavna nabodala, jabolka s cimetom in sladkorjem).
Dan dejavnosti smo z učenci 1. razreda pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, katerega poznajo že iz vrtca. Ogledali smo si posnetek, kako pridelajo živila, ki so vključena v zajtrk (kruh, maslo, med, mleko in jabolka). Učenci so nadalje spoznavali zdrav način življenja. Pogovarjali smo se o razliki med sadjem in zelenjavo ter izdelali različne jedi iz sadja in zelenjave. Spoznali smo tudi nekatero novo sadje (avokado, mango, pasijonko, ...). Sledilo je razvrščanje in razporejanje sadja ter zelenjave po danih lastnostih (barvi, obliki, ...). Nato so učenci pričeli s samostojnim delom. Najprej so si skrbno nadeli predpasnike, si pripravili vse pripomočke in si umili roke. Pridno in skrbno so umili in narezali vso sadje in zelenjavo, ki so ga prinesli v šolo. Pri samem delu so zelo uživali, bili so kreativni in ustvarjalni. Na koncu so učenci podali informacijo o dnevu dejavnosti (kaj jim je bilo všeč in kaj bi morda spremenili) ter se posladkali s pripravljenimi jedmi. Sprehodili so se tudi po šoli, da so se lahko posladkali tudi drugi učenci in učitelji.