Pulover za prijatelja

Avtor prispevka : Jasmina Subić Tomašič ([email protected]), objavljeno 31.05.2022 00:16:07
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Osnovna šola, Dobra praksa, Trajnostni razvoj, Ustvarjalnost
POVZETEK:

Učitelje, starše in sošolce smo povabili k zbiranju puloverjev, ki bi jih sicer zavrgli. Naredili smo šolsko akcijo zbiranja puloverjev. Poimenovali smo jo Pulover za prijatelja. Akcijo smo izvajali v januarju. Namen akcije je bil ekološki in dobrodelen.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V okviru šolske skupnosti smo spodbudili predstavnike razredov, da spodbudijo svoje sošolce, prijatelje in družinske člane, da v domačih omarah poiščejo pulover, ki ga ne nosijo več, a je še vedno uporaben.

Naredili smo šolsko akcijo zbiranja puloverjev. Poimenovali smo jo Pulover za prijatelja. Akcijo smo izvajali v prazničnem decembru, da smo še bolj izpostavili dobrodelno noto. Namen akcije je bil ekološki in dobrodelen. 

Učencem smo predstavili pomen ponovne uporabe oblačil, ki so še vedno primerna za nošenje. Zelo pomembno se nam je zdelo, da učencem poudarimo, da oblačila ne sodijo v smetnjake. 

Učenci četrtih razredov so oblikovali plakate, katere smo izobesili po šoli. Vsak razred je puloverje zbiral v svojem razredu. Ob koncu akcije smo puloverje zbrali in jih podarili eni od dobrodelnih organizacij.

Z akcijo smo bili zelo zadovoljni, saj smo zbrali veliko količino puloverjev, ki so prav gotovo prišli v prave roke.  

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji