ERASMUS+ Forest - our lifelong teacher na OŠ 27. julij

Avtor prispevka : Mojca Borštnar ([email protected]), objavljeno 07.07.2022 17:22:04
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Okolica šole, Delavnica, Osnovna šola, Ekolistina
POVZETEK:

Osnovna šola 27. julij v Kamniku z otroci s posebnimi potrebami prvič sodeluje v mednarodnem Erasmus+ projektu. Glavni namen projekta je izmenjava izkušenj in dobrih praks na področju spoznavanja in učenja v in o gozdu. Na šoli smo gostili učitelje iz Srbije in Italije.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V ponedeljek, 16. 5. 2022 smo na Osnovni šoli 27. julij gostili učitelje iz Srbije in Italije, ki so vključeni v mednarodni Erasmus+ projekt ForLife: Forest - our lifelong teacher. Predstavili smo jim naše dosedanje petletno delo v projektu Znanje o gozdovih. V učilnici na prostem so se udeleženci preizkusili v lastnih kreativnostih, saj so skupaj z našimi učenci sestavljali mozaike iz gozdnih materialov.  Druženje smo zaključili z obiskom Malega gradu, kjer smo ponovno obudili legendo o kamniški Veroniki, katero smo udeležencem vtisnjeno v les ter pobarvano z akrilnimi barvami podarili v spomin.

V projekt so vključeni trije partnerji, in sicer program Ekošola Slovenija (kot nosilec projekta), program Ekošola Srbija (Ambasadori održivog razvoja i životne sredine) in JUMP Associazione Culturale Italija.                         

Glavni namen projekta je izmenjava izkušenj in dobrih praks na področju spoznavanja in učenja v in o gozdu. Glavne teme projekta so okolje in podnebne spremembe, gozd in njegove danosti ter vključevanje in raznolikost v vseh področjih poučevanja. K sodelovanju so bile povabljene ustanove, ki so bile v preteklem šolskem letu zelo aktivne v projektu LEAF. Koordinatorici projekta na OŠ 27. julij sva Mojca  in Mateja. V času projekta, ki traja 19 mesecev se izvedejo tri mobilnosti. Prva mobilnost je potekala v Sloveniji in sicer od 14. do 17. maja. Druga mobilnost bo potekala jeseni v Srbiji in tretja naslednje leto v Italiji. Sledita še dve spletni srečanji, kjer se bodo predstavili primeri dobrih praks med udeleženci v projektu iz vseh treh držav. Glavni namen projekta je izmenjava izkušenj in dobrih praks med državami na področju spoznavanja in učenja o gozdu.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji