Kaj naredimo z zavrženimi zgoščenkami?

Avtor prispevka : Barbara Rebec Smrdel (barbara.rebec@guest.arnes.si), objavljeno 10.05.2023 10:35:34
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Recikliranje, Učni pripomoček, Ustvarjanje
POVZETEK:

V prispevku je predstavljen postopek kako lahko iz zavržene zgoščenke izdelamo uro s premikajočimi kazalci. Ura nam lahko služi kot odličen didaktični pripomoček v tretjem razredu, kjer učenci spoznavajo uro. Izdelava je preprosta in primerna za učence prve triade.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ob svetovnem dnevu Zemlje in v okviru projekta Odpadkom dajemo novo življenje smo na OŠ Franceta Bevka Ljubljana izdelovali izdelke iz odpadne embalaže in drugih odpadkov. V tretjem razredu smo se odločili, da izdelamo uro s premakljivimi kazalci, ki nam bo služila kot didaktični pripomoček, saj je  eden poglavitnih ciljev pri spoznavanju okolja v tretjem razredu poznavanje ure. Učenci so od doma prinesli odslužene zgoščenke, tisti, ki je doma niso imeli,  pa so zgoščenko dobili v šoli.

Za izdelavo potrebujemo:

- staro zgoščenko (CD)

- barvni papir

- risalni žebljiček
- lepilo

- košček kartona

- škarje

Navodilo za delo: Najprej izrežeš dva kazalca, enega manjšega in drugega večjega. Na list papirja s flumastrom napiši števila od ena do dvanajst in jih izreži.

Razporedi jih po zgoščenki in jih prilepi z lepilom. Luknjo v zgoščenki zapolniš tako, da jo prekriješ s koščkom debelejšega kartona ter ga prilepiš. Z žebljičkom nabodeš najprej manjši in potem večji kazalec, potem pa vse skupaj zabodeš še v karton. Če želiš, lahko uri dodaš še zvonca ali obešalo, ki jih oblikuješ iz kolaž papirja.

Učenci so bili nad izdelki navdušeni in so zelo hitro naučili povedati in pokazati koliko je ura.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji