EKO DAN

Avtor prispevka : KATJA VINARNIK (katja.vinarnik@gmail.com), objavljeno 11.05.2023 08:04:01
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Okolica šole
POVZETEK:

V mesecu aprilu smo na naši šoli izvedli EKO dan, ki je bil obarvan s tematiko gozda. Na to temo smo izvedli z učenci razne ekološke vsebine.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Mesec april je bil posvečen Dnevu Zemlje, ki je je letni dogodek in se praznuje 22. aprila v več kot 192 državah. Je praznik vsakega, ki živi, diha, hodi, ki ljubi naravo in jo spoštuje.

Tudi letošnje leto smo na šoli izvedli eko dan za učence od 1. do 5. razreda. Potekal je na temo gozd. Na našo šolo smo povabili člane gobarskega društva Semič. Gospa Majda in Jože Cesar ter naša nekdanja ravnateljica, gospa Silva Jančan, so predstavili gozdni bonton in opozorili na pravila, ki jih kot gobarji moramo upoštevati v gozdu.

V nadaljevanju so se učenci odpravili v gozd in ga raziskovali preko vseh čutil. Spoznavali so različna drevesa, njihove značilnosti, poslušali zvoke ptic ter ustvarjali iz naravnih materialov. Učenci so iskali, si ogledovali in spoznavali gozdne drevesne vrste, rastline in živali. Nekateri razredi so na poti v gozd in iz gozda opazovali dolžino in smer svoje sence.Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji