DAN ZEMLJE

Avtor prispevka : Karmen Planinc (karmen.planinc@gmail.com), objavljeno 12.05.2023 11:29:53
KATEGORIJA:
Podnebne spremembe
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe
POVZETEK:

V mesecu aprilu smo se skupaj z učenci poklonili Zemlji s čistilnimi akcijami v bližnji okolici šole in raznimi dejavnostmi povezanimi z ekologijo. Pogovarjali smo se o skrbi za okolje, izdelali plakate ter ustvarjali iz odpadne embalaže. Organizirali smo tudi zbiralno akcijo odpadnega papirja.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

"Zemlja ne pripada človeku. Človek pripada Zemlji. To dobro vemo. Vse je povezano med seboj, tako kot družino druži kri. Vse je povezano. Človek ni stvarnik tkanja življenja, ampak samo vlakno v njem. Kar naredi s tkanjem, dela tudi s samim seboj." (Chief Seattle)


Učenci so razmišljali o načinih varovanja okolja ter o naši Zemlji. Najprej so učenci preko razrednih ur in pri urah spoznavanja okolja spoznavali načine varovanja okolja. Naštevali so, kaj lahko naredimo, da naša Zemlja ostane čista in lep ter zdrava. Iskali in risali smo načine kako bi poskrbeli, da naša Zemlja ne zboli. Poleg zapisov, zgodb in idej učencev, smo prišli do zamisli, da bi lahko ustvarjali tudi iz odpadne embalaže, da jo ne bi zavrgli. Nastali so zelo zanimivi izdelki. Pri delu so učenci uporabili odpadni material. Uporabili so rolice papirja, tetrapake, plastične lončke, škatlice. Ugotovili so, da lahko z recikliranjem, s ponovno rabo, stare predmete uporabimo in jih naredimo nove. Učenci so se potrudili tudi pri izdelavi plakatov, ki so jih predstavili pri pouku. 


Nastala sta tudi zanimiva posnetka o Zemlji.

Rešimo naš planet_Matic Miketič

Rešimo naš planet_Ana Pustavrh

 
Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji