Zbiranje odpadne elektronske opreme

Avtor prispevka : Boštjan Škreblin, objavljeno 18.02.2020 15:40:11
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki
POVZETEK:

Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V sklopu vsebin ločevanja in zbiranja odpadkov smo se na šoli namesto klasičnega zabojnika za zbiranje odpadkov odločili priključiti veliki zbiralni akciji »Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate«, ki sta jo organizirala podjetje Gorenje Surovina in družba Zeos. Namen akcije je bil učence in njihove starše ozavestiti o pomembnosti ločevanja nevarne električne in elektronske opreme.

Z akcijo, ki je trajala od 8. do 25. oktobra 2018, njenem namenu in cilju smo seznanili učence in njihove starše. Razredniki so na razrednih urah učencem predstavili pomen celotnega življenjskega cikla električne in elektronske opreme kot tudi pomembnost pravilnega ravnanja oziroma posledice nepravilnega ravnanja s tovrstnimi odpadki.

V akciji so sodelovali predšolski otroci, učenci vseh razredov, z veliko zavzetostjo pa so se jim pridružili tudi njihovi starši. Le-ti so vsak dan oddajali sezname odpadne opreme, ki so jih zbirali in oddajali na začasnem šolskem zbirališču. Vsak prejet seznam smo preverili in količine vpisali v sistem. 

Tempo zbiralne akcije se je iz tedna v teden stopnjeval, prav tako pa tudi količina zbrane odpadne opreme. K uspehu zbiralne akcije so poleg otrok doprinesli tudi njihovi starši, ki so aktivirali svoje sodelavce, znance, prijatelje. Z aktivnim sodelovanjem pa je akcijo podpiral tudi Šolski Sklad OŠ Rače.

S skupnimi močmi smo vsi sodelujoči zbrali neverjetnih 18 ton odpadne elektronske in električne opreme oziroma več kot 54kg tovrstne opreme na učenca ter si s tem priborili prvo mesto med sodelujočimi šolami.


Povezave do prispevkov v zvezi z akcijo:

https://www.vecer.com/ucenci-iz-rac-zbrali-neverjetnih-18-ton-odpadne-elektricne-opreme-6602247?fb_comment_id=2307437845951854_2307794245916214


http://www.zelenaslovenija.si/images/stories/eol/EOL_136-137/EOL_136-137.pdf (str. 24)

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji