Simbioza giba

Avtor prispevka : Petra Hribernik, objavljeno 18.02.2020 15:37:34
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Gibanje, Izobraževanje, Odnosi, Ozaveščanje, Dobra praksa, Projektno delo, Učno okolje
POVZETEK:

Skrb za gibanje v vseh življenjskih obdobjih. Povezovanje in druženje vseh generacij, izmenjava izkušenj ter gibanje in skrb za zdrav način življenja.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

VSE ŽIVLJENJE SE GIBAMO – GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE

V tednu od 15. do 22. oktobra je potekala vseslovenska akcija v okviru projekta SIMBIOZA GIBA. Na naši šoli smo v tem tednu, natančneje 18. 10. 2018, izvedli medgeneracijski pohod in aktivno druženje na šolskem igrišču. Za udeležence smo izvedli krajši aktiven sprehod do bližnjega jezera in poskrbeli za aktivacijo telesnih funkcij, ki smo jih v nadaljevanju krepili na šolskem igrišču, na pripravljenih aktivnih postajah. Na postajah so bili pripravljeni poligoni in rekviziti z opisi vaj, ki so bile namenjene krepitvi točno določenih sklopov mišic. Skupno število udeležencev ta dan je bilo 54.

 

MISELNE UGANKE IN GIBANJE Z MEDGENERACIJSKIM CENTROM ŠENTILJ 


Naša druženja v krepitvi spomina popestrimo tudi z gibanjem in udeležence naših druženj povabimo v našo Gibalnico, ki jo z veseljem uporabljamo. Gibanje je vir našega dobrega fizičnega in psihičnega počutja, zato bomo Gibalnico koristili tudi v prihodnje.

   

PRIPRAVA BREZMESNIH JEDI 


Z udeleženci Medgeneracijskega centra Šentilj, smo v ''domači kuhinji'' pod vodstvom gospe Alojzije Unger pripravljali brezmesne jedi. Priznati moramo, da smo se veliko naučili, predvsem pa smo naše brbončice razvajali z novimi okusi.

 

DRUŽENJE Z MEDGENERACIJSKIM CENTROM


Naša druženja so namenjena klepetu, druženju in igram, ki so še vedno usmerjene v spodbujanje možganov in krepitev njihovih aktivnosti. Veseli smo, da se naša druženja krepijo, da se radi srečujemo, se zabavamo, učimo drug od drugega ter izvemo marsikaj novega.


RAČUNALNIŠKE DELAVNICE


Naša srečanja smo nekako namenili krepitvi miselnih sposobnosti v računalniški učilnici. Udeleženci iz Medgeneracijskega centra Šentilj so ga sprejeli kot velik izziv, predvsem računalnik je magnet za nadaljnje delo, kar je trend modernega časa. Tudi delo z računalnikom nam je dalo mnogo energije, predvsem uvid v neskončne možnosti IKT tehnologije. Naši učenci so udeležence naučili mnogo zabavnih stvari, tudi te, da so računalniške igrice zelo zabavne. Seveda mimo miselnih iger in družabnih trenutkov ni šlo. 


DELAVNICE KREPITEV SPOMINA


Ker je spomin in dobro delovanje naših možganov izjemnega pomena za naše zdravje, zastavljene aktivnosti usmerjamo v reševanje izzivov in možgane prisilimo v aktivnost priklic in zapomnitev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Galerija

Priloge

# Ime datoteke
1 simbioza.docx

Komentarji