Tradicionalni Oskarjev pohod

Avtor prispevka : Špela Stele, objavljeno 25.02.2020 11:54:41
KATEGORIJA:
Zdravje in dobro počutje
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Okolica šole
POVZETEK:

Na OŠ Oskarja Kovačiča smo organizirali medgeneracijski Oskarjev pohod, ki se ga je udeležilo veliko število krajanov. Letošnja usmeritev naše šole je GIBANJE.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ideja o tradicionalnem Oskarjevem pohodu je nastala že lansko šolsko leto. Ker pa je letošnja usmeritev na OŠ Oskarja Kovačiča v Ljubljani gibanje, smo se odločili, da ga organiziramo delovno soboto v septembru, ki bo posvečena športu, medgeneracijskemu povezovanju in dobrodelnosti. 

Organizator Oskarjevega pohoda je šolski sklad naše šole. Na startu in cilju so člani sklada (učitelji) zbirali prostovoljne prispevke udeležencev pohoda (staršev, starih staršev, krajanov). Pohoda so se udeležili vsi učenci od 1. do 9. razreda (teh je bilo skoraj 800), skoraj vsak pa je prišel v spremstvu vsaj enega sorodnika/prijatelja. Pohod je obsegal 10-kilometrsko pot čez Golovec, ki so jo učitelji prej dobro označili in na postojankah pripravili okrepčilo (ker smo EKOšola, seveda samo zdravo hrano in pijačo). Učenci so na postojankah zbirali tudi žige na v naprej natisnjene kartončke, kar je še popestrilo pohod. Za učitelje pa smo natisnili majice z logom Oskarjevega pohoda, ki jih bomo lahko oblekli vsako leto.

Sobota je minila v znamenju povezovanja, novih prijateljstev in občutkom zadovoljstva, da smo storili nekaj za svoje zdravje, hkrati pa smo z zbranimi sredstvi pomagali kakšnemu učencu.Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji