Reciklirana špinačna rolada

Avtor prispevka : Ana Medved, objavljeno 19.05.2020 09:22:38
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Hrana, Zdravje in dobro počutje, Ohranjanje našega sveta, Delavnica, Didaktični pripomoček, Dobra praksa, Recikliranje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Učenci posebnega programa iz Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin smo se odločili, da bomo na naših krožnikih pričarali jed pripravljeno iz preostankov živil, ki v hladilniku potrpežljivo čakajo na uporabo.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ker nam meteorološka pomlad še ni ponudila vseh poslastic z vrta in travnika, smo pripravili jed iz zamrznjene špinače, ki smo jo poimenovali Reciklirana špinačna rolada. Jed je pripravljena iz sestavin, ki nam pogosto ostajajo v hladilniku in jih ne porabimo v celoti.

Najprej smo zavihali rokave, umili roke, si nadeli predpasnike in se zavzeto lotili dela. Vsak od nas je dobil zadolžitve, s katerimi smo pilili svoje kuharske spretnosti. V tem času so se nam začele pošteno cediti sline. Končno nam je uspelo jed pripraviti in lotili smo se nam najlepšega dela, ki sledi po kuhanju, to je pokušanje ustvarjene jedi. In povemo vam, špinačna rolada je bila odlična. Po okusni jedi smo seveda pomili tudi posodo.

V učilnici smo nato izdelali prav poseben didaktični plakat z receptom jedi, kjer smo morali sami pritrditi naše fotografije izvedbe postopka v pravilnem vrstnem redu.

Spoznali smo, da lahko iz živil, ki nam ostajajo v kuhinji, ustvarimo izvrstne jedi, zato je velika škoda, da bi hrano metali stran.

Spodaj prilagamo recept Reciklirane špinačne rolade in upamo, da vam bo teknila, tako kot je nam.

Pa dober tek! J

 

RECIKLIRANA ŠPINAČNA ROLADA

Sestavine:

270 g špinače

300 g sira

9 jajc

ščepec soli in popra

200 g narezane šunke

250 g puste skute

2 žlici kisle smetane

2 žlici jogurta

2 stroka česna

2 žlici drobno sesekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan, drobnjak)

 

Postopek:

1. Zmrznjeno špinačo damo v slan krop za 3 minute.

2. Špinačo precedimo.

3. V posodi ubijemo in stepemo jajca.

4. Naribamo sir.

5. K jajcem dodamo špinačo in sir ter vse skupaj dobro premešamo.

6. Zmes prelijemo na obložen pekač s peki papirjem in položimo v pečico na 180 stopinj za 15 minut.

7. Pečeno zmes zvijemo v vlažno kuhinjsko krpo in pustimo da se ohladi.

8. Z nožem na drobno sesekljamo zelišča in česen.

9. Skuto pretlačimo v skledo.

10. Skuti dodamo kislo smetano, jogurt, sesekljana zelišča, česen in sol po okusu ter dobro zmešamo.

11. Ohlajeno zmes premažemo s skutnim zeliščnim namazom.

12. Čez skutni namaz položimo šunko.

13. Sestavine nato zvijemo v rolado in postrežemo.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji