Čoln iz odpadnih plastenk

Avtor prispevka : Darja Sever, objavljeno 29.05.2020 12:24:29
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Projektno delo, Ustvarjalnost
POVZETEK:

V okviru natečaja "Odpadno je uporabno" z naslovom "Kaj bi lahko naredili za svoje preživetje iz naplavljene plastike, če bi ostali na samotnem otoku?" so se učenci 8.razreda lotili projektne naloge Čoln iz odpadnih plastenk.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Pri izbirnem predmetu obdelava gradiv umetne snovi smo se odločili, da bomo sodelovali pri natečaja "Odpadno je uporabno". Tema natečaja je bila odpadna plastika, ki je del našega življenja in predstavlja veliko breme za okolje. Naši oceani so dobesedno zasmeteni z njo. Dobili smo izziv: "Kaj bi lahko naredili za svoje preživetje iz naplavljene plastike, če bi ostali na samotnem otoku?"

Učenci 8.razreda so dobili idejo, da bi lahko izdelali čoln. Čoln bi nam omogočal, da bi ujeli kakšno ribo in raziskali okolico otoka.

Najprej so se lotili zbiranja odpadnih plastenk. Potem so skicirali ideje in začela se je izdelava čolna. Pojavilo se je nekaj težav. Težave je bila, kako povezati plastenke. Najprej so poskusili povezati z vrvjo. Ker ni uspelo, so uporabili lepilni trak. Pogovorili smo se o tem, da ni najbolj ekološko in ga tudi na samotnem otoku ne bi našli. Na koncu so izdelali še vesla. Uporabili so palice od metel in plastenke, v katerih je bilo mleko. 

Do zaključka natečaja zaradi izrednih razmer ni prišlo. Učenci pa si želijo, da bi lahko čoln preizkusili.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji