Praznovanje rojstnih dni z EKO tortami

Avtor prispevka : Alenka Penezič, objavljeno 27.05.2020 19:13:32
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Vrtec, Ozaveščanje, Dobra praksa, Recikliranje, Ustvarjalnost
POVZETEK:

Izdelovanje tort za praznovanje otroških rojstnih dni v vrtcu iz odpadnega materiala, v sodelovanju s starši. Torte so bile razstavljene v EKO kotičku.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

EKO torte

Praznovanje rojstnega dne v vrtcu, je za otroka ključnega in izjemnega pomena. Vzgojitelji se trudimo, da slavljencu pričaramo poseben dan, katerega si bo otrok zapomnil po toplih objemih svojih prijateljev in njemu najljubših dejavnostih.

V našem vzgojno-izobraževalnem zavodu, sta se strokovni delavki skupine Ribice, odločili za praznovanje rojstnih dni v sodelovanju s starši. Namen celoletnega projekta je bil otroke in starše ozavestiti o ponovni uporabi odpadnega materiala za izdelavo tort, spodbujati ustvarjalnost ter krepiti samopodobo otrok, ko so s ponosom torto predstavili svojim vrstnikom na dan praznovanja. Hkrati je bil poudarek na zdravem načinu prehranjevanja v vrtcu, brez prigrizkov.

Otroci so po svojih željah, idejah doma skupaj s starši izdelali torto iz odpadnega materiala (odpadne škatle, stiropor, ovijalni papir, plastične figure, zamaški,...), ki so jo prinesli v vrtec na dan praznovanja. Praznovanje je potekalo po meri otroka, z njegovimi najljubšimi pesmicami, plesi, igrami in delavnicami, "piko na i" pa je dodala rojstnodnevna torta, ob kateri so otroci slavljencu zapeli, nato pa je vpihnil svečke na njegovi edinstveni torti. Torta je bila do naslednjega dne razstavljena pred igralnico. Vse torte pa smo razstavili v EKO kotičku.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji