Eko dan v gozdu

Avtor prispevka : Klavdija Selčan (klavdija.selcan@guest.arnes.si), objavljeno 30.05.2020 20:45:09
KATEGORIJA:
Biotska raznovrstnost
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Osnovna šola, Ekosistem, Ogled, Rastline, Raziskovanje, Učni pripomoček, Ustvarjalnost, Ustvarjanje, Živali
POVZETEK:

Eko dan v gozdu. Priprava naravoslovnega dneva v gozdu. Obisk gozda, poznavanje drevesnih vrst, nabiranje smrekovih vršičkov, izdelava frotaža drevesnih debel, izdelava zatočišča za gozdne škrate, izdelava gozdnega škrata, mobile, pripravek za sirup iz smrekovih vršičkov.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(5)

Eko dan smo mislili izvesti v šoli, vendar nam je korona virus to onemogočil. Zato sem pripravila eko dan v gozdu. Šla sem v gozd in pripravila različne aktivnosti, jih izvedla in vse fotografirala. Potem sem doma izvedla še dve aktivnosti ter ponovno fotografirala. Nato sem vse fotografije uredila v krajši film in dodala razlago. 

Najprej sem šla v gozd, kjer sem našla 4 različne vrste dreves, dva iglavca (smreka in bor) in dva listavca (hrast in bukev). Fotografirala sem liste in plodove. Nato sem naredila frotaž (bel list pritisneš na drevo in z voščenko močno pritisneš in barvaš, tako vidiš, kakšna je površina debla oz. lubja drevesa) drevesnih debel vseh teh dreves. Ker je bil čas smrekovih vršičkov, sem nabrala še te in kasneje naredila pripravek za sirup iz smrekovih vršičkov. Nabrala sem tudi različne vejice, liste in plodove za kasnejše delo. Vse to sem fotografirala. 

Doma sem naredila najprej pripravek za sirup iz smrekovih vršičkov. Iz slanega testa sem oblikovala krog iz katerega sem naredila obraz gozdnega škrata. Za oči, usta, lase... sem uporabila različne stvari, ki sem jih nabrala v gozdu. Iz vejic in plodov sem naredila še mobile. 

Iz fotografij sem naredila posnetek, dodala še posnetek razlage in navodila za izvedbo naravoslovnega dneva od doma. 

Učenci so si morali doma najprej ogledati posnetek, ter narediti naloge, ki so bile na posnetku tudi povedane. 

Učenci so dejavnosti fotografirali in mi jih poslali. Dan dejavnosti jim je bil zelo všeč, prav tako pa so bili veseli, saj so ga lahko izvedli skupaj s svojo družino. 

Posnetek, ki sem ga pripravila je dosegljiv na povezavi: https://youtu.be/GqxgckZB01s 

 

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji