Eko junak

Avtor prispevka : Sabina Skarlovnik, objavljeno 30.05.2020 22:50:38
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe, Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Ekobranje, Literatura, Ozaveščanje, Trajnostni razvoj
POVZETEK:

Vsak mesec smo v našem eko kotičku določili eko junaka meseca, po tem ko smo spoznavali življenjske zgodbe posameznikov, ki so pripomogli k ohranjanju našega planeta.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Z učenci smo v času podaljšanega bivanja brali knjige Zgodbe za lahko nič za uporniške punce ter Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni (oba dela). Iz njih smo izbrali posameznike, za katere smo menili, da so s svojimi dejanji pomagali pri ohranjanju našega planeta, ozaveščali o varovanju narave, podnebnih spremembah ... Prebrali smo njihove življenjske zgodbe, nato na internetu poiskali še dodatne informacije, fotografije ter se o njihovih dejanjih pogovorili in kaj vse bi mi lahko storili v lokalni skupnosti. Nato smo vsak mesec na oglasni deski v našem eko kotičku pripravili zgodbo o eko junaku. Za konec šolskega leta pa smo se dogovorili, da bodo glede na to, kaj so sami storili za ohranjanje našega planeta, za ozaveščanje o podnebnih spremembah ter ravnanju z odpadki, napisali svojo zgodbo in povedali, ali si zaslužijo naziv eko junak naše šole.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji