Kuhanje gostega soka iz korenja in jabolk

Avtor prispevka : Tamara Kočevar ([email protected]), objavljeno 04.05.2021 01:30:05
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Hrana, Zdravje in dobro počutje, Vrtec
POVZETEK:

V sklopu pogovora o zdravi in nezdravi prehrani smo se odločili, da bomo skupaj z otroki kuhali gosti sok iz korenja in jabolk.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V mesecu februarju smo imeli temo zdrava in ne zdrava prehrana. Pripravljali smo smutije iz sadja, stiskali pomarančni sok. Pogovarjali smo se, kaj otroci radi jedo in kaj je zdrava prehrana. Otroci so povedali, da radi občasno pijejo sok in tako smo se odločili, da bomo skupaj naredili sok iz korenja in jabolk. 

Dan, preden smo kuhali sok, smo se pogovarjali kaj vse potrebujemo. Naslednji dan smo v jutranjem krogu si ogledali in poimenovali vse sestavine. Začeli smo z umivanjem korenja, ga narezali, stehtali in položili v lonec z vodo. Jabolka sva olupili in očistili midve, otroci so jih narezali na manjše koščke in odlagali v posodo. Po tehtanju sestavin smo dali jabolka in korenje kuhati. Pri kuhanju jabolk smo dodali sok ene limone, da niso jabolka spremenila barve. Kuhano korenje in jabolka smo zmešali z multipraktikom. Med tem smo zavreli tri litre vode, v katero smo dodali pol kilograma sladkorja. Ko se je sladkor stopil, smo dodali zmešano korenje in jabolka. Za konec smo še dodali čajno žličko citronke, dobro premešali in nalili v steklenice.

Vsi otroci so ves čas želeli sodelovati in pomagati. Naslednji teden smo poskusili korenčkov sok in ga delili tudi z ostalimi otroki iz sosednjih skupin.

Sok smo kuhali po receptu 220 stopinj poševno.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji