TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Avtor prispevka : Tamara Sakovič (tamara.sakovic@gros-radgona.si), objavljeno 04.05.2021 01:11:16
KATEGORIJA:
Hrana
KLJUČNE BESEDE:
Energija, Hrana, Zdravje in dobro počutje, Delavnica, Osnovna šola, Učno okolje
POVZETEK:

Dekoracije iz zelenjave, izdelava pogrinjka in uživanje ob zajtrku. Dober tek!

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK na daljavo!

Učenci 2. in 5. razreda in učenci od 6. do 9. razreda so izvedli naravoslovni dan. Spoznali so pomen zdrave in uravnotežene prehrane, pomen rednega zajtrkovanja, kulturnega obnašanja pri jedi ter pomen gibanja. Tudi učenci podružnične šole so se seznanili z vsebinami tradicionalnega slovenskega zajtrka preko krajšega videa in spoznali sestavine, ki jih le ta vsebuje. Učiteljice so jih vzpodbudile, da si ga skupaj s starši pripravijo tudi sami.

Učenci od 6. do 9. razreda so po smernicah zdrave prehrane  zapisali jedilnik za en dan, pripravili pogrinjek za nedeljsko kosilo in izdelali ''zelenjavka.''

Tudi četrtošolci so bili  ustvarjalni in so se na svoj način lotili dekoracije  iz zelenjave.

Priloge

# Ime datoteke
1 T.S.Z.ppt

Komentarji