Konec poletja na šolskem vrtu

Avtor prispevka : Nataša Pečovnik (info@ekosola.si), objavljeno 04.02.2019 21:08:37
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Osnovna šola, Vrt
POVZETEK:

Poletje je šolskemu vrtu dalo svoj pečat, zato smo se člani kuharsko vrtnarskega krožka v septembru zbrali na šolskem vrtu in ga uredili. Na gredah smo našli nekaj plodov in ogromno semen ognjiča, solate, fižola, peteršilja, pora. Shranili smo jih v papirnate vrečke za naslednjo pomlad.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(4)

Ustanova: OŠ Vransko - Tabor

Poletje je šolskemu vrtu dalo svoj pečat. Vročina, suša, bujna rast in pomanjkanje delovnih rok se je dobro poznalo na visokih gredah. Prav zato smo se člani kuharsko vrtnarskega krožka že sredi septembra zbrali na šolskem vrtu in ga spravili v red.
Najprej smo populili plevel in druge rastline, ki so odslužile ter vse odnesli na šolski kompost. Na gredah smo našli nekaj plodov in ogromno semen ognjiča, solate, fižola, peteršilja, pora. Shranili smo jih v papirnate vrečke, zapisali vrsto semen in jih shranili za naslednjo pomlad. Prav tako smo posejali in zalili nekatere rastline, ki nas bodo razveselile zgodaj spomladi.
Da ne bi bili lačni, smo iz nabranih plodov in buče skuhali juho. In to kar na šolskem igrišču. Med tem, ko smo čakali, da se juha skuha, smo otrebili buče. Bučnice bomo uporabili na enem od naslednjih srečanj za pripravo rolade ali kakšne druge dobrote. Eno bučo smo tudi hudomušno izrezali in jo dodali skromni razstavi plodov in semen pred vhodom v šolo. Pojedli smo juho, ki smo si jo izboljšali s kislo smetano, za posladek pa spekli vaflje in zares prijetno končali srečanje ob sladkanju in klepetu.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji