Misija: Zeleni koraki - slika v quilling tehniki

Avtor prispevka : Karmen Pevec ([email protected]), objavljeno 08.06.2021 22:15:42
KATEGORIJA:
Trajnostna mobilnost
KLJUČNE BESEDE:
Podnebne spremembe, Ravnanje z odpadki, Trajnostna mobilnost, Zdravje in dobro počutje, Ohranjanje našega sveta, Srednja šola, Izobraževanje, Recikliranje, Ustvarjanje
POVZETEK:

Motiv slike predstavlja čisto naravo, kakršno si vsi želimo, s cestami, ki so namenjena uporabi koles in skirojev, kar pripomore k manjši obremenitvi okolja, s tem se znižuje ogljični odtis, brez ogljikovega dioksida (CO2) in toplogrednih plinov (TGP).

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Slika je dolga 3,5 m in visoka 1 m. Sestavljena je iz petih manjših slik. Slika je narejena iz odpadnih barvnih kartonov (starih plakatov), katere so učenci razrezali na ozke trakove z uničevalcem papirja. Trakce so zgibali in oblikovali v različne oblike in jih lepili na kartone. Tako je celotna slika izdelana v Quilling tehniki. V sliko so učenci vložili veliko truda in ur dela ter tako po korakih dosegli zastavljen končni cilj. Skupaj so prišli do spoznanja, da lahko na podoben način, postopoma, z različnimi aktivnostmi vplivamo na zmanjšanje obremenitve okolja.

Na Srednji šoli Zagorje smo veseli, da nam je kljub epidemiji uspelo izdelati tako zahtevno sliko s tako bogato vsebino.

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji