OBISK UČNEGA GOZDIČKA SOVODENJ

Avtor prispevka : Zalka Uršič ([email protected]), objavljeno 08.06.2021 21:40:06
KATEGORIJA:
Delavnice in predavanja
KLJUČNE BESEDE:
Zdravje in dobro počutje, Delavnica, Osnovna šola, Ogled, Ozaveščanje, Rastline, Raziskovanje
POVZETEK:

Srečanje z gozdarjem v učnem gozdičku Sovodenj. Za učence je pripravil zanimive delavnice, zbirko naravnih predmetov, ki so jih učenci iskali, misli o gozdu, gozdni bonton, uganke o živalih in stezo z nenavadnimi predmeti.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Zadnji majski dan so učenci 3.b razreda iz OŠ Franceta Bevka Tolmin, obiskali učni gozdiček Sovodenj. Gozdar Dani Oblak jim je pripravil zanimive delavnice. Ali ste vedeli, da ima drevo v svoji krošnji več listov kot je prebivalcev v Tolminu? Podobnih misli in primerjav je bilo še veliko. Po skupinah so iskali naravne predmete, ki so bili razstavljeni sredi gozdička. Čas med posameznimi delavnicami so zapolnile uganke o gozdnih živalih. Ugotavljali smo vloge gozda, njegov pomen za človeka, živali in rastline. Učenci so spoznali gozdni bonton, ki bi ga moral poznati vsak obiskovalec gozda. V južnem kotičku gozda pa je čakalo posebno presenečenje. Vsak učenec je šel po stezi in pozorno opazoval, kaj ne sodi v gozd. Na vejah, med listi, na tleh so bile obešene različne šolske potrebščine. Dobri opazovalci so jih odkrili takoj, nekateri pa niso videli nobene. Zagledali so jih šele, ko so jim jih pokazali sošolci.

Gozdar je še povedal, da bodo gozdiček obnovili in vanj postavili še več zanimivih naprav za opazovanje in doživljanje gozda. Čas v naravni učilnici res hitro mine, vse postane bolj zanimivo in stvari si lažje zapomniš.

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji