PRI ČAROVNICI TOPOLOVKI

Avtor prispevka : Zalka Uršič (zalka.ursic@guest.arnes.si), objavljeno 14.02.2023 15:38:35
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Zdravje in dobro počutje, Ogled, Ozaveščanje, Dobra praksa, Rastline, Učno okolje, Zgodnje naravoslovje
POVZETEK:

Učenci 3.b razreda so raziskali drevesne velikane v okolici šole tulipovec, lipo pri cerkvi in črni topol ob reki Soči. Med potjo so opazovali in raziskovali travnik, z vodenim opazovanjem so začutili okolico in pri črnem topolu ob Soči so poslušali pravljico o čarovnici Topolovki.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Ne daleč od osnovne šole Franceta Bevka Tolmin, ob reki Soči, se nahaja drevesni velikan črni topol, v katerem se skriva čarovnica Topolovka. Niste vedeli? Potem niste bili z nami. Že stezice, ki vodijo do topola nudijo veliko dogodivščin. Travniške cvetlice in visoke trave cvetijo, dišijo z omamnimi poletnimi vonjavami. Črički, murni, čebele in kobilice v zborih prepevajo. Lahko vidiš ptice in race na Soči. Tudi veverica se pokaže prijaznim obiskovalcem, ki znajo stopati tiho in opazovati.

Pouk z vsemi čutili, ko se učenci uležejo na pokošen travnik, pustijo soncu, da jim poboža obraz in tiho preštevajo zvoke okoli sebe. Vodeno opazovanje okolice, biotska raznovrstnost. Za dobro počutje pa še pravljica o čarovnici Topolovki, ki je hotela vse ljudi začarati v drevesa, nazadnje pa je sama postala drevo. Če nasloniš uho na hrapavo deblo, jo lahko celo slišiš, kot so jo nekateri tretješolci. To je dan, ki je bil vsem všeč in kar kliče po ponovitvi.

Galerija

Priloge

Komentarji