Sejem rabljenih oblačil in igrač

Avtor prispevka : Andreja Mavsar ([email protected]), objavljeno 20.01.2022 18:28:51
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ohranjanje našega sveta
POVZETEK:

Sejem rabljenih oblačil ter izmenjava rabljenih igrač

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

SEJEM RABLJENIH OBLAČIL IN IGRAČ

Potrebno se je zavedati, da je prav tekstilna industrija tista, ki je po svetu zelo razširjena in le-ta prav tako tudi za naravo zelo škodljiva. Zato na šoli organiziramo sejem rabljenih oblačil. Letos je bil izveden v novembru.

Oblačila zbiramo cel teden, učenci sami poskrbijo za obveščanje. V duhu trenutnih razmer zbrano pustimo in šele naslednji teden izmenjamo. Vsak, ki prinese en kos, lahko sodeluje v izmenjavi. Ker gre za majhno skupino, ni posebnih težav z organizacijo. Izmenjavo izvedemo v jutranjem varstvu ali podaljšane bivanju. Pri nas gre že za večletno tradicijo. Odziv otrok je odličen. Prav ponosni smo, da pred rabljenimi oblačili nimajo predsodkov.

V decembru smo prav tako izvedli sejem rabljenih igrač. Tudi tu je bil odziv zelo dober. Spet smo se naučili, da ni potrebno vedno kupovati novih stvari. Princip izmenjave je enak kot pri oblačilih.

Sejma sta dejansko odlična dogodka, na podlagi katerih se zavedamo, da smo naredili DOBRO DELO - ne le za nas, temveč tudi za naše okolje!

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji