Skupaj okrasimo smrečico

Avtor prispevka : Silva ILEC ([email protected]), objavljeno 09.05.2022 12:45:10
KATEGORIJA:
Ravnanje z odpadki
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Ohranjanje našega sveta, Osnovna šola, Ozaveščanje, Dobra praksa, Recikliranje, Ustvarjalnost, Ustvarjanje
POVZETEK:

Učenci osnovne šole Mladika so v sklopu projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet, skupaj okrasili smrečico. V projektu so sodelovali vsi učenci šole. Za izdelavo božično-novoletnih okraskov smo uporabili odsluženo jeans blago. Smrečico smo popestrili z rdečim blagom in recikliranimi odpadki.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Praznični december ima z razlogom svoj vzdevek »veseli december«, saj ga polnijo številni prazniki in zabave. Med drugim je nekaj najlepšega, ko skupaj okrasimo božično smrečico. Na osnovni šoli Mladika smo se v tem šolskem letu odločili, da celotna šola skupaj okrasi smrečico.

 

Učence smo najprej  seznanili s problematiko rabljenih oblačil in jih nato povabili k zbiranju odpadnega jeans blaga. PRILOGA 1: Letak.

Vsem učencem osnovne šole in učiteljem smo predstavili in podali navodila za izdelavo. PRILOGA 2: Navodila za izdelavo okraskov.   Imeli so tudi prosto pot pri izdelavi okraskov, le da so bili ti iz jeans blaga.

Skupaj nam je uspelo ustvariti čudovito smrečico iz odsluženega jeans blaga

Komentarji