"Z MAJHNIMI KORAKI DO LEPŠEGA SVETA"

Avtor prispevka : Petra Hribernik ([email protected]), objavljeno 31.05.2022 12:13:15
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Okolica šole, Osnovna šola, Raziskovanje, Recikliranje
POVZETEK:

Učenci se skozi dejavnosti naučijo spoštovati okolje. Prizadevajo si, da ga ohranijo zdravega. Zavedajo se lastne odgovornosti do okolja. Razvijajo svoje potenciale na področju zdravja in zdravega načina življenja. Učenci intenzivno doživljajo naravo, oblikujejo pozitiven odnos do nje, življenja ...

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

V torek, 26. 4. 2022, smo na OŠ Sladki Vrh skupaj s podružnično šolo Zgornja Velka izvedli naravoslovni dan. Naslovili smo ga " Z majhnimi koraki do lepšega sveta", saj smo mnenja, da vsak še tako majhen korak, je velik. Celoten dan je bil obogaten z najrazličnejšimi eko in zdravimi vsebinami. Učenci prve in druge triade so po jutranjih uvodnih aktivnostih ustvarjali v najrazličnejših oblikah. Tako so si za zbiranje odpadnega papirja in kartona izdelali svoje "Papirožerje", iz naravnih materialov so ustvarjali na vsebino prebrane eko zgodbe, raziskovali svoja čutila na čutni poti, okušali med lokalnega čebelarja, ki jim je predstavil pomen čebel za človeka in osnove čebelarstva. Izdelovali so svoje prve zbirke rastlin, pletli kronice iz pomladnega travniškega cvetja, izdelovali vetrnice iz odpadnih plastenk, se urili v reciklirani kuhariji, pripravili pa so tudi svoj regratov med.

Učenci 6. razredov so dopoldne preživeli na bližnji kmetiji, kjer so izvedli različne dejavnosti povezane s konji. Sedmošolci pa so se odpravili na Trate, kjer so obiskali grad Cmurek, izvedeli veliko zanimivega o fosilih in se v šolo vrnili po pešpoti ob Muri, kjer so opazovali prebujajočo se naravo in se seznanili s pomenom mokrišč v domačem okolju. Za učence 8. in 9. razredov so se tekom celotnega dne izvajale različne delavnice. Urili so svoje ročne spretnosti v delavnici šivanja nosilnih vrečk iz recikliranega blaga, sodelovali pri izdelavi hotela za žuželke, določevali drevesne vrste v bližnji okolici in za njih izdelali lesene tablice z imeni. Svoje spretnosti in talent pa so lahko pokazali še v foto delavnici, kjer so se trudili v objektiv fotografskega aparata ujeti cvetoče rastline in zvedave žuželke, ki po hladnem delu leta spet pridno obletavajo travniške bilke. Tisti bolj pesniško razpoloženi pa so v literarni delavnici pesnili pesmi in pisali prozo na temo narave, Zemlje in pomladi.

Naravoslovni dan smo zaključili na šolskem igrišču, kjer smo se zbrali z namenom predstavitve naše nove ekolistine, ki jo bomo v prihodnjih dneh svečano predali v podpis.

Dogodek smo obeležili s prispevkom v Občinskem glasilu.

Pripravila: Leonida Zalar
Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji