Izmenjevalnica oblačil in predmetov

Avtor prispevka : Andreja Grabar ([email protected]), objavljeno 31.05.2022 09:47:53
KATEGORIJA:
Ohranjanje našega sveta
KLJUČNE BESEDE:
Ohranjanje našega sveta, Ozaveščanje, Recikliranje, Varčevanje
POVZETEK:

Izmenjevalnica oblačil in predmetov se je na naši šoli zgodila prvič. Zaradi epidemioloških razmer lani decembra je bila namenjena zgolj zaposlenim in je potekala v zbornici. Z namenom, da v decembrskem času kdo privarčuje, najde darilo ali se brezplačno obleče je bila odlično sprejeta.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Vabilo na prvo izmenjavo se je glasilo približno tako (skrajšana verzija, brez ure in datuma, potekalo je v decembru):

Bodi eko - izmenjaj si obleko in predmete!

KAJ LAHKO PRINESEM?
Oblačila (ženska, moška, tudi otroška – vseh velikosti), ki naj bodo čista, lepo ohranjena – taka, kot bi jih želel/-a dobiti tudi sam/-a. Dobrodošli so tudi modni dodatki. Ker je mesec december hkrati mesec daril, bo postavljen tudi »otok zakladov«, kamor lahko prineseš in izmenjaš predmete (tukaj res šteje vse, od knjige, igrače, šalčke … do domače marmelade – nom nom).

ZAKAJ IZMENJEVATI?
Ker je odgovorno do narave in soljudi pa še poceni zate. Gre za alternativo hitri modi. Z izmenjavo oblačil pomagaš zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečiš nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novega tekstila.

KAKO IZMENJEVALNICA DELUJE?
Enostavno. Na izmenjevalnico prineseš kose oblačil, ki jih več ne nosiš, a so v dovolj dobrem stanju, da bi lahko popestrili omaro koga drugega. Vsi kosi, ki jih prineseš, morajo biti čisti in celi, zato da bodo takšni tudi tisti, ki jih z izmenjevalnice odneseš ti. Ob prihodu oblačila, ki jih prineseš, prevzamem A.G., če me ravno takrat ni, pa kar pogumno postavi na mize/obešalnik. Super vesela bom, če mi oblačila/predmete oddaš že dan prej, da jih v četrtek zgodaj zjutraj pripravim in izmenjava lahko steče čimprej. Nato začneš brskati med že razporejenimi kosi. Ko najdeš kos, ki ti je všeč, ga vzameš domov.

Prevetrite torej svoje omare, pripravite lepo ohranjene kose, s pozabljenih predmetov obrišite prah in jim omogočite novo življenje. Vabljeni.

Aja, prinešenih in odnešenih kosov ne štejemo ;)

Simpatično vabilo je vabilo na prvo izmenjavo na naši šoli, zato je bilo nekaj pomislekov, firbca in dileme, a se je na koncu izmenjevalnica podaljšala še v naslednji dan (dvomljivci na hitro izpraznili omare in naslednji dan je bilo vsega še 2x več v ponudbi) in bo prihodnje leto ponovno "na urniku".

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji