Nagradni natečaj - ponovna uporaba KEMS embalaže

Avtor prispevka : Katja Zupančič Krajnc ([email protected]), objavljeno 18.08.2022 08:42:08
KATEGORIJA:
Ekošole poročajo
KLJUČNE BESEDE:
Ravnanje z odpadki, Delavnica, Srednja šola, Kompetence, Ozaveščanje, Projektno delo, Recikliranje, Učno okolje, Ustvarjalnost, Ustvarjanje
POVZETEK:

Po želji posameznih dijakov, ki so bili pripravljeni izdelovati svoje skulpture iz odpadne embalaže, smo pri pouku Likovne vzgoje - smer Predšolska vzgoja ozaveščali dijake o ponovni uporabi KEMS embalaže. Z svojimi ustvarjalnimi izdelki so sodelovali na nagradnem natečaju z naslovom EKO PAKET.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Na III. gimnaziji Maribor sodelujemo v mednarodnem projektu Ekošola že 5 let. Dijake vsako leto ozaveščamo o ločevanju odpadkov in jih vabimo k sodelovanju s svojimi prispevki. V šolskem letu 2021/2022 smo bili presenečeni nad njihovim odzivom, saj so nastali zelo dobri prispevki, izdelki, ideje... Zelo smo veseli njihovega odziva. Menimo, da je sodelovanje v mednarodnem projektu Ekošola velika dodana vrednost, ne samo za sodelujoče profesorje in mentorje, temveč predvem za dijake, saj se iz generacije v generacijo zavedajo, kako smo v preteklosti (in še danes) uničili svoj planet - Zemljo.

Pri urah LKV so dijaki in dijakinje izdelovali skulpture iz odpadne KEMS embalaže. Cela šola, tako dijaki, kot profesorji in ostali zaposleni, smo v šolo prinašali ustrezno embalažo - obvestilo o zbiranju odpadne, očiščene KEMS embalaže smo objavili na šolski spletni strani in FB profilu šole.

Z mentorjem, profesorjem Samom Pajkom, akad. slikar, so ustvarili zanimive izdelke; dijaki so se tako seznanili z ponovno uporabo odpadne KEMS embalaže, saj pridno ločujemo/ločujejo odpadke tako v šoli, kot doma. Posledično svoje znanje in poznavanje ločevanja odpadkov prenesejo tudi v svoje domove in prijatelje. 

Pri sami izdelavi izdelkov za nagradni natečaj so uporabili: očiščeno KEMS embalažo, karton, lepilo za les oziroma izdelano lepilo iz moke in vode, škarje...

Na samem natečaju smo osvojili v šolskem letu 2021/2022 dve 2. mesti.


Zapisala: Katja Zupančič Krajnc,

koordinatorica Ekošole, III. gimnazija Maribor

Galerija

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji