UREJANJE ZELIŠČNEGA VRTIČKA IN CVETLIČNIH KORIT

Avtor prispevka : Karmen Planinc (karmen.planinc@gmail.com), objavljeno 12.05.2023 11:30:13
KATEGORIJA:
Okolica šole
KLJUČNE BESEDE:
Biotska raznovrstnost, Zdravje in dobro počutje, Dobra praksa, Vrt
POVZETEK:

V mesecu aprilu smo v okviru pouka in projektov Zdrava ter Eko šola poskrbeli za spomladansko ureditev okolice naše šole.

Galerija Priloge Komentarji (0)

povp.ocena:(0)

Na sončen jesenski dan smo prvošolci v okviru projektov Zdrava in Eko šola urejali šolski vrtiček z zelišči in jesenskimi rožicami. Pri delu smo uporabili tudi star odpadni material. S končno podobo vrtička smo zelo zadovoljni.


V mesecu oktobru smo se odločili, da uredimo svoj vrtiček. Želeli smo si uporabiti star odpadni material. Skupaj smo prišli na idejo, da uporabimo stare odpadne pnevmatike, jih polepšamo in zasadimo. Pri barvanju smo uporabili različne barve, saj smo si želeli, da naš vrtiček postane pisan in lep. Zasadili smo jesenske rožice in začimbnice. Zelo smo bili veseli, da smo pri delu sodelovali vsi. Pridno smo naš vrtiček zalivali, ga urejali in ga spomladi tudi povečali. 


Nabavili smo rukolo in redkvico in v njega zasadili omenjene vrtnine.  Z velikim zadovoljstvom skrbimo zanj, veseli pa smo tudi, da nas razveseljuje s prvimi pridelki. Na vrtiček redno hodimo, ga spremljamo, zalivamo in odstranjujemo plevel, hkrati pa tudi uživamo v pridelkih. Večkrat začimbe tudi uporabimo pri pripravi malice. 


Želeli pa smo tudi polepšati bližino vhoda naše šole, zato smo se odločili, da v korita, ki smo jih sami okrasili in pobarvali zasadimo prav tako nekaj okrasnih rastlin. To nam je poleg lepega izgleda tudi v pomoč pri pouku, saj se s pomočjo nove zasaditve učimo kaj vse rastline potrebujejo za uspešno rast. 

Priloge

# Ime datoteke

Komentarji